Ohjeita

Studiolle saapuminen

Studiollamme on kaksi parkkipaikkaa asiakkaiden autoille. Paikalle on hyvä saapua hieman ennen kuvausajan alkua. Turhan ajoissa ei kuitenkaan kannata tulla, jotta edellinen kuvattava saa kuvausrauhan ja että ehdimme valmistella studion teitä varten. Ennen kuvausta käydään vielä läpi toiveenne esim. taustan väristä sekä muut mahdolliset toivomuksenne kuvan suhteen, joten näitä kannattaa miettiä jo ennen studiolle tulemista.

Mikäli olette myöhässä, olkaa ystävällinen ja ilmoittakaa viivästymisestänne puhelimitse.

Vaatetuksesta, rekvisiitasta ja muista seikoista on hyvä keskustella kuvaajan kanssa jo kuvausaikaa varatessa. Kuvausvalot ”syövät” meikkiä jonkin verran, joten kuvausmeikki voi myös olla normaalia raskaampi. Myös kevyt ja luonnollinen meikki näyttää kuvissa hyvältä. Älä murehdi ihon pienistä epätäydellisyyksistä, studiokuvillemme tehdään asianmukainen kevyt retusointi ennen lopullista printtiä.

Lapsikuvaus
Pieni lapsi on yleensä yhteistyöhaluisin aamupalan tai päiväunien ja kevyen aterian jälkeen. Voitte halutessanne ottaa mukaan myös tutun lelun, pehmolelun, musiikkia, tai muuta rekvisiittaa. Parhaat kuvat lapsesta saadaan silloin kun vanhemmat osallistuvat innokkaasti ja kärsivällisesti kuvaustilanteeseen.

Vauvakuvaus
Pieni vauva on hyvä syöttää ja hoitaa vaipanvaihto juuri ennen kuvausta. Näin vauvalla riittää kärsivällisyys ja jaksaminen koko kuvauksen ajaksi. Mukaan on hyvä ottaa mukaan omia huopia, peittoja, tyynyjä yms. vauvan alustaksi sekä kuvausrekvisiitaksi. Vanhempien läsnäololla on tärkeä rooli vauvakuvauksessa jotta pienokainen tuntee olonsa turvalliseksi uudessa ympäristössä.

Perhe- ja ryhmäkuva
Kuvattavien yhdenmukainen vaatetus luo kuvaan rauhallisen tunnelman. Vaatetuksessa kannattaa välttää suuria printtejä ja kuoseja, sillä nämä vievät helposti huomion itse kuvattavasta. Hillitymmät luonnolliset värit luovat kuviin rauhallisemman vaikutelman. Tärkeintä kuvan onnistumiselle on kuitenkin huoleton ja rentoutunut mieli. Mainitkaa kuvausta varatessanne mikäli perhekuvaanne tulee mukaan eläimiä.

Ylioppilas- ja rippikuva
Varaa aika ylioppilaskuvaan hyvissä ajoin niin vältät viime hetken ruuhkan. Kuvaan kannattaa tulla jo ennen varsinaista lakkiaispäivää, niin saat keskittyä ylioppilaspäivänä itse juhlimiseen. Ylioppilaskuvat otetaan yleensä sekä ilman lakkia että lakin kanssa, joten ota lakki pois hyvissä ajoin ennen kuvausta ettei kampaukseesi jää painaumia.
Rippikuva on tänä päivänä enemminkin muotokuva nuoren elämänvaiheesta. Kuvassa voidaan tuoda esiin ripille pääsijän harrastuksia, kiinnostuksen kohteita ja luonnetta. Asu on nykyään vapaa eivätkä kukat ole pakollisia. Kuvausajankohta on normaalisti jokin muu kuin itse rippipäivä.

Hääkuvaus
Hääkuvaus sisältää aina erillisen kuvauspalaverin kuvaajan kanssa hyvissä ajoin ennen hääpäivää. Miettikää ennen kuvauksen varaamista haluatteko kuvat studiossa vai miljöössä. Jos suositte ulkokuvausta, pitäkää mielessänne säävaraus. Sateen varalta onkin normaalia varata lisäksi studioaika. Mikäli yhteen tai useampaan hääkuvaan tulee pieniä lapsia, otetaan tämä kuva valokuvauksen aluksi. Lapsille on hyvä järjestää hoitaja loppukuvauksen ajaksi. Huomioikaa mahdolliseksi kuvauspäiväksi myös kiireetön koekampauspäivä!

Kuvauksen jälkeen
Koevedokset tulevat nettiin katseltaviksi melko pian kuvauksen jälkeen. Kuvat ovat käsittelemättömiä vedoksia, joissa saattaa näkyä vielä esim. kuvauslamppuja, kengänjälkiä lattiassa tms. Nämä kaikki rajataan ja korjataan pois valitsemiinne kuviin, joten kuvia valitessanne kiinnittäkää huomiota ainoastaan hyviin ilmeisiin.

Mukavaa kuvauspäivää ja tervetuloa!